Фармацевти
Контакт

Болно грло

BETTY фармацевт

Болно грло

Болното грло е чест симптом во текот на поладните денови....

Коензим Q10

Секое вдишување, чукање на срцето или движење кое го правиме...

Уринарни инфекции

Уринарните инфекции се многу чести, со тоа што жените се...

Како да се подобри помнењето и концентрацијата

Витамините претставуваат група на органски соединенија неопходни за правилно функционирање...

Витамини Б1 и Б6

Витамините претставуваат група на органски соединенија неопходни за правилно функционирање...

Фотосензитивни реакции

Нашата кожа е проткаена со крвни садови и нервни завршетоци,...

Внимателно излегувајте на сонце

При подолго изложување на сонце е битно да се користат дерматокозметички препарати за нега и заштита на кожата, со соодветни SPF вредности и УВА-заштитна компонента

Категорија: BETTY фармацевт

јуни 1, 2017

Лекување на своја рака

На старата поговорка здравјето е најголемо богатство обично се потсетуваме дури тогаш кога здравјето ни е загрозено. Било да е во прашање хронично заболување или бавно заздравување од настинка, симптомите кои ги чувствуваме ни го нарушуваат квалитетот на животот.

Категорија: BETTY фармацевт

април 3, 2017

АНТИОКСИДАНТИ

Антиоксиданти има во црното грозје, боровинките, капинките, малинките, агрумите, доматите и друго овошје и зеленчук, а може да се земаат и во облик на суплементи како што се витамините А, Е и Ц, бета-каротин, коензим Q10, селен, манган и други

Категорија: BETTY фармацевт

март 1, 2017

Како да се ублажат симптомите на настинка

Статистиката вели дека речиси секој од нас, без оглед на возраста или полот, во текот на студените месеци барем еднаш ќе ги почувствува симптомите на настинка.

Категорија: BETTY фармацевт

февруари 1, 2017