Фармацевти
Контакт

МАСНОТИИ ВО КРВТА

BETTY фармацевт

МАСНОТИИ ВО КРВТА

Човечкиот организам е како машина: го троши горивото кое му...

Јод

Модерната медицина нуди суплементи како помош на лековите во терапијата....

Витамини и минерали

Лицата кои земаат мултивитамински суплементи имаат 32 насто поголеми шанси...

Кортикостероиди

Информациите за употребата и злоупотребата на препарати на база на...

Ацетилсалицилна киселина

Со земање ниска доза ацетилсалицилна кисела од 75 до 100...

Препарати за сончање

За време на топлите сончеви денови препораките на вашиот фармацевт...

Витаминот Е го јакне имунитетот

Во модерното секојдневие зборот витамини стана синоним за здравје. Не ретко се води и дискусија за тоа дали е поздраво витамините да се внесуваaт со храна или во вид на суплементи. Кога е во прашање витаминот Е, ајде да видиме за што е корисен, како да се зема и кога е доволен?

Категорија: BETTY фармацевт

јуни 30, 2016

Терапија за лошо варење

„Не повторно“, помислуваме во моментот кога ќе почувствуваме дека се јавува познатото чувство кое качувајќи се од желудникот го согорува хранопроводот и разбиената топлина ја доведува до устата…

Категорија: BETTY фармацевт

јуни 2, 2016

Упатство за пациентот

Клучна порака: Пред употреба детаљно да се проучи упатството. За контрадикациите, мерките на претпазливост и несаканите реакции на лекот посоветувајте се со лекар или фармацевт

Категорија: BETTY фармацевт

март 25, 2016

Видови лековити препарати во аптека

Правните системи на многу држави, за да ги заштитат интересите на пациентите, бараат раздвојување на препишувањето и издавањето на лековите, па така единствено фармацевтите можат да го снабдуваат населението со лекови во аптеките. Тие може да бидат во рамките на болниците, или пак, јавни, а во последниве 15 години во експанзија ширум светот се и интернет-аптеките.

Категорија: BETTY фармацевт

февруари 25, 2016