Фармацевти
Контакт

До исончан тен без изгореници

Убавина

До исончан тен без изгореници

Иако исончаниот тен е во тренд речиси 100 години, откако...

ЦЕЛУЛИТ

Иако речиси 90 насто од жените се соочуваат со проблемот...

Први брчки

Првите брчки на лицето се појавуваат во регијата околу очите,...

Со пилинг до здрава и убава кожа

Негата на кожата е важна, па третманите треба да се...

Отстранување лузни од акни

Акните се непријатен воспалителен процес кој ја зафаќа кожата на...

Терапија на коса со растителни масла

Зимското време не е пријател на косата, бидејќи температурите се...

Чиста и здрава кожа на лице во три чекори

На кожата на лицето ѝ е потребна секојдневна нега, но тоа често го забораваме, па ќе се сетиме во последен час, обично пред прослави на кои сакаме да изгледаме убаво.

Категорија: Убавина

јануари 3, 2017

Стрии

Кога кожата пребргу се растегнува, во пубертет, за време на диети, односно поради слабеење или нагло зголемување на телесната маса или во бременост, може да се појават стрии, кои во почетокот се црвеникави поради крвните садови и воспалението, за подоцна да станат бели, бидејќи кожата на тие места го губи природниот пигмент. Овие линии на кожата, во некои случаи широки дури неколку сантиметри и долги дваесетина сантиметри, претставуваат, пред сè, естетски проблем.

Категорија: Убавина

октомври 31, 2016

Борба против брчките

Брчките на нашето лице неизбежно ги пишуваат годините, но и гримасите кои ги правиме, начинот на кој спиеме, животните навики, но и проблемите кои ги доживуваме, прекумерната изложеност на сончеви зраци, ладно време, сув воздух, како и несоодветна нега.

Категорија: Убавина

септември 21, 2016

Нега на стапала

Стапалата кои не се негувани не се само естетски проблем, бидејќи испуканите пети, зараснатите нокти или габичните инфекции може да создадат проблеми при одење и изборот на обувки, да ги кинат чорапите и воопшто прават да се чувствуваме непријатно.

Категорија: Убавина

август 23, 2016