Фармацевти
Контакт

Uriage EAU линија за хидратација на кожа со термална вода од француските Алпи

Убавина

Uriage EAU линија за хидратација на кожа со термална вода од француските Алпи

Емилија Бутикоска м-р по фармација Европа Лек Фарма ДООЕЛ |...

Најпогодна храна за намалување и превенција на целулитот

Кристина Ѓорѓева Дипл. Фармацевт Аптека Вивалек, Скопје | • Ленено...

Вечната борба со целулитот

Кристина Ѓорѓева Дипл. Фармацевт Аптека Вивалек, Скопје | Целулитот, познат...

Трендови за шминка ова лето

Природниот, едноставниот и свежиот изглед е секогаш во мода. Првата...

Стареење на кожата

д-р Коста Цветковиќ спец. по дерматовенерологија | Првите видливи знаци...

Дебелина – естетски или медицински проблем?

д-р Наташа Недеска Минова специјалист интернист ЈЗУ Општа болница „8...

Лимфна дренажа

Илија Жежов Физиотерапевт Центар за масажа и одржување на тело ФИЗИОТЕРАПЕВТ-ЗДРАВЈЕ | Лимфата е телесна течност која се движи еднонасочно низ телото во лимфни садови. Улогата на ткивната течност е да пренесува потребни материи на клетките. Како што поминува лимфата помеѓу клетките таа ги собира преостанатите отпадни материи како: мртви крвни клетки, патогени, канцерогени итн. […]

Категорија: Убавина

април 1, 2021

Нега на коса

Тања Митрова фармацевтски техничар АПТЕКА ФАРМАКА СТРУМИЦА | Кои прехранбени производи придонесуваат за зачувување и подобрување на здравјето и убавината на косата? За нега на косата најважни се витамините: Витамин А – го промовира лачењето на себумот од кожните жлезди. Себумот е масна компонента која превенира сушење на скалпот и го чува здравјето на косата. […]

Категорија: Убавина

март 1, 2021

Aerial hoop

Наталина Синдилиева сертифициран персонален тренер од NASM за корективни вежби сертифициран јога инструктор инструктор во Pole People Skopje (Pole fitness, Aerial hoop, јога) | Aerial hoop е спорт (акробација, уметност) кој најчесто сме го гледале во циркус како една од точките каде што не можеме да трепнеме и да земеме воздух од возбуда, страв, очекување […]

Категорија: Убавина

март 1, 2021

Вежбање за време на бременоста

Елена Бубало Михајловска Групен и персонален тренер на програмата Total Body Workout by Bubalo Дипломиран биохемиски инженер и специјализирана на ДИФ при факутетот во Белград | Ова е многу долга тема и во овој текст ќе пишувам од свое лично искуство, искуства со мои клиенти кои вежбале за време на бременоста и како тренер, но […]

Категорија: Убавина

февруари 1, 2021