Фармацевти
Контакт

МАЛ, ЦРН ФУСТАН

Мода

МАЛ, ЦРН ФУСТАН

Со едноставен крој, променлива должина во зависност од желбите и...

ТРЕГЕРИ

Некои детали во облеката едноставно одбиваат да излезат од мода...

МАНТИЛ ЗА ДОЖД

Модните трендови се менуваат, некогаш во недостиг на инспирација креаторите...

УЧИЛИШНИ УНИФОРМИ

Појавувањето на поголема група луѓе еднообразно облечени секогаш има одреден...

ЛЕТНИ ШЕШИРИ

Шеширите се составен дел од секојдневието на човекот веќе илјадници...

ОЧИЛА ЗА СОНЦЕ

Приказната за очилата за сонце своите почетоци им ги должи...

ЛЕТНА ДЕЛОВНА ЕЛЕГАНЦИЈА

Големите корпорации, сериозни фирми, како и бројни државни институции, на своите вработени им даваат јасни инструкции во врска со правилата за избор на облека во која можат да се појават на работното место. Дури и таму каде што дрес-кодот не е толку строг постојат одредени непишани правила на кои треба да се придржувате. Меѓутоа, постоењето правила не значи нужно и апсолутна униформираност. Со малку ангажирање е можно да се изгради сопствен препознатлив моден стил, кој ни во еден сегмент не ги крши пропишаните правила, а, сепак, се издвојува од просекот со својата оригиналност.

Категорија: Мода

јуни 1, 2018

РАЧЕН ЧАСОВНИК

Изминувањето на времето е вечен противник на човековата страст за скротување на природните појави. Незапирливото чукање на часовникот нè потсетува на минливоста и ни дава поттик секој момент да го искористиме што подобро.

Категорија: Мода

мај 1, 2018

РАМНИ ЧЕВЛИ

После многу години владеење на високите штикли, ниските потпетици се вратија на голема модна врата: ги обожаваат жените, а и дизајнерските куќи, како што се Ferragamo, Miu Miu, Prada, Gucci и Balenciaga, на чии модни ревии за пролет/лето 2018 манекенките носеа обувки со висина на пета од еден и пол до четири, пет сантиметри

Категорија: Мода

април 1, 2018

Ноќница

Од едноставни и строги модели закопчани до грло, кои добро го покриваат телото, ноќницата еволуирала во практични, романтични и екстравагантни варијанти, кои модните креатори ги лансираат секоја сезона, а оваа година се носи и верзија за улица, која ја промовира Викторија Бекам

Категорија: Мода

март 1, 2018