Фармацевти
Контакт

Кога љубомората ја гуши љубовта

Женско здравје

Кога љубомората ја гуши љубовта

| д-р Александра Прошева ПЗУ ПОЛИКЛИНИКА Д-Р ПАВЛОВ Љубомората е...

ХИПЕРЛИПИДЕМИИ – Најважниот фактор на ризик за кардиоваскуларните заболувања

| м-р фармацевт Соња Пецевска Холестеролот е материја којашто е нормална составна компонента...

Неинванзивно пренатално тестирање

| биолог, Дона Коцевски ГЕНОМИКС, СКОПЈЕ Неинвазивото пренатално тестирање –...

Обединети против ракот

| прим. д-р Добрила Андоновска СПЕЦИЈАЛИСТ ПО ПЛАСТИЧНА И РЕКОНСТРУКТИВНА...

Магнезиум во бременост

| Магнезиумот често нарекуван „најженскиот елемент“  e меѓу еден од...

Детоксикација на организмот по празниците

Дипл.фармацевт Апостолова Катерина Аптека Хигија Фарм – Кочани | Секоја...

Нега на кожата во зимскиот период

Дипл.фармацевт Димитрова Јорданка Аптека Фитомед-Кочани | Зимата има посебен шарм и убавина. Прославите и празниците ке бидат уште поблескави кога ќе ги дополниме со нашиот убав изглед.Тоа значи сјајна, одморена кожа и добро расположение. Но, за да остане кожата убава и сјајна во зима, потребна е посебна нега. Во спротивно, доаѓа до оштетувања на слоевите […]

Категорија: Женско здравје

јануари 1, 2020

Добар сон е половина здравје

д-р Александра Бошковска ПЗУ Поликлиника Д-р Павлов | 8 часови доволни, 10 веќе премногу Сонот е времето кога телото ја обновува својата енергија и се подготвува за следниот ден. Потребата за времетраењето на сонот е индивидуална, но истото не значи и за квалитетот. Зимата е период од годината кога дневната светлина трае многу пократко, за […]

Категорија: Женско здравје

декември 1, 2019

Редовни прегледи за рано откривање на миоми на матка

асс. д-р Ива Малахова Ѓореска ЈЗУ Универзитетска Клиника за Гинекологија и Акушерство | Доколку за време на менопаузата чувствувате чудна болка ниско во стомакот и невообичаено крварење – време е да го посетите својот лекар. Миомите претставуваат бенигни тумори на мускулниот слој на матката. Тие не се појавуваат пред пубертетот бидејќи најчесто се појавуваат во […]

Категорија: Женско здравје

декември 1, 2019

ИСХРАНА ВО БРЕМЕНОСТА

Чувството на среќа не е запишано во ДНК како бојата на очите, туку се учи како и вештината за пливање. На нас е задоволството да го препознаеме во малите, базични и вечни нешта и да научиме да го разликуваме од инстант среќата која ја купуваме и понекогаш скапо ја плаќаме.

Категорија: Женско здравје

септември 1, 2019