Фармацевти
Контакт

Интервју со прим. д-р Мендух Јегени – „Гинекологијата е повеќе од професија“

Интервју

Интервју со Рита Бехадини – „Нов ден“

Со оглед на тоа што сте дел од тимот на...

Интервју со Цвета Динева и Бранко Попоски – Вкусно и здраво

  Бранко Попоски Еден од „највкусните“ ТВ-проекти започна со нов...

Интервју со Наташа Петровиќ – Кога успехот е неизбежен

Добитничка на бројни награди, Наташа Петровиќ својот талент го докажа...

Интервју со Аспазија Софијанова – Храбра и енергична

Проф. Д-р Аспазија Софијанова Директорка на Клиниката за детски болести во Скопје Претседател на Педијатриското здружение на Македонија | Цули – како што ја нарекуваат нејзините соработници и пријатели, шармира со својот неуморен темперамент и позитивна енергија. Проф. Др. Аспазија Софијанова која е Директорка на Клиниката за детски болести во Скопје и Претседател на педијатриското […]

Категорија: Интервју

април 1, 2021

Интервју со Савка Тодоровска – Жените тоа го можат!

Савка Тодоровска Претседател на Националниот совет на жените | 1. Како Вие се најдовте во приказната за родова еднаквост? Општествено одговорното дејствување на секој поединец е од исклучително значење за заедницата во која живее и создава. Тоа не е привилегија на одреден сталеж, ниту, пак, е предодредено според полот или верата, нацијата или возраста. Општествено […]

Категорија: Интервју

март 1, 2021

Интервју со Емра Куртишова и Дритон Вејсели – Сè е подобро кога има љубов

Дритон Вејсели 1. Во сечие срце љубовта има посебно место. За некого тоа е љубов спрема професијата, за некого спрема своето хоби или, пак, за одредена личност. Дали си романтичен и што претставува љубовта за тебе? Дритон В.: Верувам дека секој човек е романтичен на свој начин. Романтиката не се само клишеата од љубовните филмови, […]

Категорија: Интервју

февруари 1, 2021

Интервју – Сè за имунитетот со д-р Митов

Што претставува имунитетот и зошто е толку важен? Околу нас е валкано, внатре во нас е чисто и стерилно. Тоа го прави имунолошкиот систем со сите негови капацитети. Значи, ние „пливаме“ во свет од бактерии и вируси кои сакаат да продрат во нашето тело. Имунолошкиот систем е она што го одржува нашето тело чисто и […]

Категорија: Интервју

јануари 1, 2021