Фармацевти
Контакт

СО СИЛНА ВОЛЈА ГО ПОБЕДИВ РАКОТ! Ексклузивно интервју со Лила Филиповска!

Интервју

95 ГОДИНИ СЕ САМО БРОЈКА ПОКРАЈ МЕНЕ!

Betty: Која е тајната на долговечноста? Ве молам, споделете со...

Ексклузивно интервју со Висар Вишка и Мерима Тутиќ

„Љубовта е најголем двигател на светот“ Betty: Како ја Дефинирате...

Авантурите и актерскиот живот на Ана Стојановска

Betty: Колку си задоволна од твојата улога во филмот „Кајмак“...

Новитетите на Викторија Лоба во нејзиниот приватен и професионален живот

Betty: Како ги одржувате убавината и витата става, речиси и...

Ексклузивно интервју на Влатко Стефановски и Јан Стефановски

BETTY: Како изгледаше вашата летна турнеја? Влатко: Летото беше долго, исполнето со многу патувања и концерти на разни фестивали, отворени сцени, и на прекрасни историски локалитети. Многу концерти со моето трио, со Мирослав Тадиќ, со Ансамблот Танец, со Академскиот Оркестар на акордеонисти од Крагуевац. Нашата летна турнеја започна на 3-ти јуни, а дури сега ја […]

Категорија: Интервју

ноември 1, 2022

Интервју со Проф. Д-р Нино Васев

Проф. д-р Нино Васев Октомври – месец на рак на дојка 1. Октомври е Месец на борбата против ракот на дојка. Во светот, особено во повеќе развиени земји, појавата на нови случаи на малигни заболувања се зголемува од година во година. Дали се зголемува бројот на случаи со рак на дојка и кај нас? Проф. […]

Категорија: Интервју

октомври 1, 2022

Интервју со Проф. Д-р Соња Генадиева Ставриќ

Сте дипломирале на Медицински факултет во Скопје како студент на генерација, Вашата субспецијалност во Интерната медицина е клиничката хематологија. Дали тоа беше Ваш избор и зошто токму таа област? Како започна патот на Вашето професионално воздигнување? Да, дипломирав на Медицински факултет во Скопје во 1992 година, како студент на генерација со просечен успех 9,96. Од […]

Категорија: Интервју

септември 1, 2022

Интервју со Драгица Зенделовска – Доктор на хемиски науки и нутриционист

Betty: Кои се некои од Вашите квалификации како доктор на хемиски науки и нутриционист и како се издвоивте во Вашата област? Драгица: Одговорот на Вашето прашање е континуирана едукација, работа, истражување, истрајност и упорност. По завршување на докторатот на Природно-математичкиот факултет во Скопје, веќе бев вработена на Медицинскиот факултет и со прилично доста искуство во […]

Категорија: Интервју

август 3, 2022