Фармацевти
Контакт

Дебелина: Болест со многу причини што може да се контролира

Убавина

Дебелина: Болест со многу причини што може да се контролира

Ново Нордиск Фарма ДООЕЛ | Намалувањето на телесната тежина и...

Белење на заби

Др. Спец. Ивана Темелковска ПЗУ КОМФОРТ ДЕНТАЛ | Ако  чувствувате...

Голема дебата: Дали дебелината е навистина болест?

| Сè повеќе и повеќе експерти ја препознаваат дебелината како...

Зошто е опасно масното ткивно околу половината?

Маја Милованчева-Поповска интернист-нефролог ПЗУ Промедика Медикал Центар | Дали сите...

Контрола на мастите во организмот со природни препарати

Благоја Ставров д-р по Општа медицина при З.У. Студентска поликлиника...

2022 ќе ја одбележат смелите бои!

Трендот на органска храна кој владее изминатите неколку години се...

Како да се превенира и да се менаџира дебелината?

д-р Танер Хасан супспецијалист ендокринолог Оддел за ендокринологија ЈЗУ Општа болница „8 Септември“, Скопје | Дебелината (обезност) се дефинира како хронична, прогресивна и повторлива болест со мултифакторијално потекло. Оваа болест е проследена со зголемување на телесните масти и пореметување во функцијата на масното ткиво што доведува до нарушени метаболистички, биохемиски и психосоциолошки исходи. Според Светската […]

Категорија: Убавина

декември 1, 2021

Кој тип на кожа старее побрзо? Масна или сува кожа?

проф. д-р Ивица Смилковски професор по Клиничка трихологија и Акнеологија 101 Skin Clinic | Живееме во време кога физичката убавина е повеќе од битна. Не само што таа надворешна убавина понекогаш ни помага полесно да најдеме работа, да бидеме повпечатливи, едноставно кажано полесно да дојдеме до посакуваната цел, туку таа ни дава и самодоверба, самопочит […]

Категорија: Убавина

декември 1, 2021

Убавата коса и здравите нокти се здравјето на целиот организам

Ивана Димишкова д-р по дентална медицина | Многумина од нас копнеат по здрава, сјајна, густа коса и помалку оштетени и кршливи нокти. Убавата коса и здравите нокти нè прават посреќни, посамоуверени, а секако и поатрактивни. Како резултат на тоа луѓето, особено жените ширум светот (вклучувајќи ме и мене), купуваат најразлични производи кои ветуваат дека ќе […]

Категорија: Убавина

октомври 1, 2021

Uriage EAU линија за хидратација на кожа со термална вода од француските Алпи

Емилија Бутикоска м-р по фармација Европа Лек Фарма ДООЕЛ | Создадена во срцето на француските Алпи, на 4800 m надморска височина, термалната  вода го започнува својот пат долг 75 години. Во текот на ова патување се раѓа вода со уникатен состав од минерали и олигоелементи во концентрација од 11g/L,  што ја прави најбогата минерална термална […]

Категорија: Убавина

септември 1, 2021