Фармацевти
Контакт

Најпогодна храна за намалување и превенција на целулитот

Убавина

Најпогодна храна за намалување и превенција на целулитот

Кристина Ѓорѓева Дипл. Фармацевт Аптека Вивалек, Скопје | • Ленено...

Вечната борба со целулитот

Кристина Ѓорѓева Дипл. Фармацевт Аптека Вивалек, Скопје | Целулитот, познат...

Трендови за шминка ова лето

Природниот, едноставниот и свежиот изглед е секогаш во мода. Првата...

Стареење на кожата

д-р Коста Цветковиќ спец. по дерматовенерологија | Првите видливи знаци...

Дебелина – естетски или медицински проблем?

д-р Наташа Недеска Минова специјалист интернист ЈЗУ Општа болница „8...

Лимфна дренажа

Илија Жежов Физиотерапевт Центар за масажа и одржување на тело...

Нега на коса

Тања Митрова фармацевтски техничар АПТЕКА ФАРМАКА СТРУМИЦА | Кои прехранбени производи придонесуваат за зачувување и подобрување на здравјето и убавината на косата? За нега на косата најважни се витамините: Витамин А – го промовира лачењето на себумот од кожните жлезди. Себумот е масна компонента која превенира сушење на скалпот и го чува здравјето на косата. […]

Категорија: Убавина

март 1, 2021

Aerial hoop

Наталина Синдилиева сертифициран персонален тренер од NASM за корективни вежби сертифициран јога инструктор инструктор во Pole People Skopje (Pole fitness, Aerial hoop, јога) | Aerial hoop е спорт (акробација, уметност) кој најчесто сме го гледале во циркус како една од точките каде што не можеме да трепнеме и да земеме воздух од возбуда, страв, очекување […]

Категорија: Убавина

март 1, 2021

Вежбање за време на бременоста

Елена Бубало Михајловска Групен и персонален тренер на програмата Total Body Workout by Bubalo Дипломиран биохемиски инженер и специјализирана на ДИФ при факутетот во Белград | Ова е многу долга тема и во овој текст ќе пишувам од свое лично искуство, искуства со мои клиенти кои вежбале за време на бременоста и како тренер, но […]

Категорија: Убавина

февруари 1, 2021

Што треба да знаеме пред почнување третман со ласерска епилација?

д-р Коста Цветковиќ специјалист по дерматовенерологија ДЕРМА ПЛУС | Што претставува изразена појава на влакна на разни делови од телото кај мажите и жените? Влакнавоста може да биде вродена состојба, односно природна, вродена влакнавост, а, исто така,  може да биде и симптом при некои хормонски дисбаланси. Мажите природно имаат повеќе влакна на кожата поради нивниот […]

Категорија: Убавина

февруари 1, 2021