Фармацевти
Контакт

Дебелината не е естетски, туку медицински проблем

Убавина

Дебелината не е естетски, туку медицински проблем

асс. д-р Билјана Тодорова ЈЗУ УНИВЕРЗИТЕТСКА КЛИНИКА ЗА ЕНДОКРИНОЛОГИЈА, ДИЈАБЕТЕС...

Прогноза за модни трендови – 2021 година

Фросина Фран стилист | Ако можете да верувате, 2021 година...

Нега со сапун

Љубица Јакимовска Дипл. Фармацевт ПЗУ АПТЕКА КАМИЛИЦА – КУМАНОВО |...

Руска техника на обликување усни

Д-р Мартин Мојсоски | Медицината, креативноста и уметноста одлучив да...

Време е за нови навики! Совети за вашата коса и кожа од Дадар

Александар Билјаноски – Дадар | Долгото туширање со жешка вода...

Колаген – Методи и препарати кои се користат за подмладување на кожата

| Спец. по фармација Суаде Исеини Аптека МЕД ФАРМ, Чегране...

Како сината светлина од вашите телефони влијае на оштетувањето на кожата?

| Д-р Наташа Димитриевска Стојановска ПЗУ Дерма Естетик Blue light или високоенергетска видлива светлина е дел од спектрумот  и е високоенергетска од  кратките бранови на видливата светлина, но  не треба да ве збунува со УВА и УВБ-зраците. За прв пат се споменува  пред три години кога се укажа дека сината светлина која е високоенергетска видлива […]

Категорија: Убавина

ноември 1, 2020

5 клучни совети за почетници во теретана

| Марио Јовановски Персонален фитнес тренер Денес ќе ги разгледаме најважните аспекти од вежбањето со тежини, кои иако ги нареков совети за почетници во теретана, всушност, се правила кои понекогаш и поискусните ги забораваат. Затоа, без разлика дали се ова вашите први месеци или години во теретана, советите што  следуваат ќе ви помогнат да достигнете […]

Категорија: Убавина

ноември 1, 2020

Хемиски пилинг

| д-р Симона Поповска специјализант по дерматовенерологија Хемискиот пилинг е еден од најефикасните третмани на модерната естетска медицина кој природно ја обновува кожата, решава проблеми со кожата, но и ја подмладува. Поради неговите придобивки, интересот е сè поголем и во нашата земја, како и во естетските клиники низ цел свет. Многумина од вас нè прашуваат […]

Категорија: Убавина

ноември 1, 2020

Естетска медицина – растечка дисциплина!

| д-р Симона Поповска специјализант по дерматовенерологија Естетската медицина ги опфаќа сите  медицински процедури кои се насочени кон подобрување на физичкиот изглед и задоволството на пациентот, користејќи неинвазивни процедури  кои треба да бидат извршени од страна на доктор дерматолог или пластичен хирург кој посетувал обуки за оваа намена. Возбудливо е тоа што естетиката зема сè […]

Категорија: Убавина

октомври 1, 2020