Фармацевти
Контакт

Македонски дарителски регистар за коскена срцевина (МКДРКС)

Љубопитно

Македонски дарителски регистар за коскена срцевина (МКДРКС)

Пишува: Д-р Мери Киријас Приказната за дарителските регистри за коскена...

Дарувај крв, спаси живот!

14 јуни – Светски ден на крводарителството Пишува: Тања Величковска...

Меѓународен ден на децата – 1 јуни

Пишува: Тања Величковска Меѓународниот ден на детето се одбележува секоја...

Вежби и план за диета за намалување на вашиот стомак

Стомак создаден од АЛКОХОЛ: • 10 клекнувања • 5 склекови...

Дали имате пролетен умор? Начини како да го решите пролетниот умор.

Што треба да преземете за да го избегнете пролетниот умор?...

СПЕКТРУМОТ НА КАРАКТЕРИСТИКИ НА АУТИЗМОТ

Април е национален месец за подигање на свеста за аутизмот...

Како и Зошто треба да ги уредите вашите дворови во Пролет

Најдобро време за уредување на дворовите е пролетт,бидејки тогаш е време за расадување на нови цвеќиња. Препорака како да ги уредите вашите дворови и тераси: Прво утринско кафе, романтична вечера под свеќи или пак фамилијарен ручек под ведро и сончево небо се дел од работите во кои што можете да уживате во градината, па затоа […]

Категорија: Љубопитно

мај 9, 2023

На што треба да припазите за намалување на иритации од пролетни алергии

Пролетните алергии намелете ги со превенција. Сезонските алергии се проблем за милиони луѓе ширум светот. Со оглед на тоа дека со пролетта доаѓаат поблаги временски услови, се ослободуваат алергени. Дрвјата, тревата и плевелите се некои од најчестите предизвикувачи на алергии кога сте надвор, а околу 30 проценти од населението во светот страда од нивните последици. […]

Категорија: Љубопитно

мај 9, 2023

Дали знаете од кога и зошто се слави 8ми Март?

Пишува: Сеида Џигал Жените секојдневно се борат за своите права во секое ниво и застапеност. Меѓународниот ден на жената, 8 Март, е ден кога се одбележува борбата на жените за економска, политичка и социјална рамноправност со мажите. Осми март за Меѓународен ден на жената е прогласен од страна на Обединетите нации со цел да се […]

Категорија: Љубопитно

мај 9, 2023

Чести инфекции на урогениталниот систем? Орален пробиотик може да биде решението!

Пишува: Стефче Монавчев – Магистер по фармација Вагинални инфекции и „добри бактерии“ Најчести инфекции кај жените за време на репродуктивниот период се вагиналните инфекции, кои настануваат поради нарушување на нормалната бактериска микрофлора на вагината, кога доаѓа до намалување на бројот на „добри бактерии“ и зголемување на „штетните бактерии“ на површината на вагиналната слузница. „Добрите бактерии“ […]

Категорија: Љубопитно

мај 2, 2023