Фармацевти
Контакт

Како ќе знаете дали имате катаракта?

Женско здравје

Како ќе знаете дали имате катаракта?

д-р Наум Трпеноски ОФТАЛМОЛОГИЈА, ПРОМЕДИКА | Доколку имате над 50...

Дерматофиброми

д-р Коста Цветковиќ спец. по дерматовенерологија | Дерматофибромите се бенигни...

Рецепти за свежи напитоци

| Шарен коктел Како најпрепорачани плодови од страна на експертите,...

Извор на животот

| Сонце Пролетта е идеално време за уживање во сончевите...

Егзема: Атописки дерматитис

| д-р Коста Цветковиќ спец. по дерматовенерологија Атописки дерматитис претставува...

Микронизиран диосмин во третманот на хронична венска болест (ХВБ) според медицина базирана на докази

| примариус д-р Кире Георгиевски специјалист трансфузиолог За време на целиот наш живот, постојано сме во некое движење, балансирајќи помеѓу кариерата и домот, а истовремено уживајќи во предностите кои со себе ги носи стареењето. И така еден ден почнуваме да чувствуваме жарење, тешки и уморни нозе, како и повремена појава на грчеви, болка и оток […]

Категорија: Женско здравје

јуни 1, 2020

14 јуни – Светски ден на крводарителство

| Секоја година во целиот свет се одбележува Светскиот ден на крводарителството  – 14 јуни. Преку разновидни настани организирани на овој ден, сакаме да им се заблагодариме на доброволните, неплатените крводарители и да ја подигнеме јавната свеста за потребата од редовни крводарители, со цел обезбедување квалитетна, безбедна и достапна крв и крвни продукти за пациентите […]

Категорија: Женско здравје

јуни 1, 2020

Вежби по породувањето

| Вежби по породувањето Физичката активност е корисна навика во секој период од животот. Особено во периодот по  породувањето, спортот го подобрува како физичкото, така и менталното здравје на родилката. Она што е важно е дека пред да започнете со  каква било активност  потребно е да се советувате со вашиот лекар кој ќе ви даде […]

Категорија: Женско здравје

април 1, 2020

Младоста е убава, но не трае вечно

| Младоста е убава, но не трае вечно Не очајувајте доколку ве натажи помислата дека младоста не е вечна, бидејќи жената е убава на секоја возраст. Со цел да ја зачувате убавината, потребно е да водите грижа за вашиот изглед и да ја негувате својата кожа. Која е тајната? Кои се основните правила? Првите знаци […]

Категорија: Женско здравје

март 1, 2020