Фармацевти
Контакт

PCOS – Полицистичен оваријален синдром – актуелна тема на денешницата

Женско здравје

PCOS – Полицистичен оваријален синдром – актуелна тема на денешницата

д-р Марија Коцева гинеколог-акушер ПЗУ Д-Р ЛОЖАНКОВСКИ | И покрај...

Имунитет – што треба да знаеме за него и како да го подобриме?

Ивона Илиев Магистер по фармација | Човечкиот организам е во...

4ти февруари – Светски ден на ракот

Биба Додева Претседател на Здружението за борба Против рак „Борка...

Вежбање за време на бременоста

Елена Бубало Михајловска Групен и персонален тренер на програмата Total...

Зошто е важен витаминот Д3?

Габриела Качакоска-Нанеска Дипломиран фармацевт ПЗУ АПТЕКА БИОЛЕК 3, ПРИЛЕП |...

Опстипација во текот на бременоста

м-р д-р Симонида Котларова Попоска специјалист гинеколог акушер ПЗУ РЕМЕДИКА, СКОПЈЕ | Опстипацијата за време на бременоста е чест проблем и скоро половина од сите бремени жени ја доживеале  во текот на бременоста. Опстипацијата се јавува кога има тешки и ретки движења на дебелото црево и пасажа на тврд измет. Пациентката се жали на болки […]

Категорија: Женско здравје

јануари 1, 2021

Придобивките од сумакот

| Со помош на здравиот начин на исхрана можно е да се зајакне имунолошкиот систем и да се спречи појавата на одредени видови  болести. Во вашиот план за исхрана потрудете се да имате храна богата со антиоксиданти, витамини и минерали или, пак, корисни билки од кои  ќе имате многубројни здравствени придобивки. Една од состојките богата […]

Категорија: Женско здравје

јануари 1, 2021

Д-маноза

| Дипломиран фармацевт Цветанка Митанова АПТЕКА МЕНТА ФАРМ ПРИЛЕП Escherichia coli е грам негативна бактерија која е откриена уште во 1885 година и е една од најчестите причинители на инфекции на уринарниот систем. Главни симптоми кај оваа инфекција се покачена телесна температура, често мокрење проследено со болка и непријатност во долниот дел од стомакот и […]

Категорија: Женско здравје

декември 1, 2020

Колаген – Методи и препарати кои се користат за подмладување на кожата

| Спец. по фармација Суаде Исеини Аптека МЕД ФАРМ, Чегране Стареењето на кожата е сложен биолошки процес кој влијае на неколку состојки на кожата и оттука и на нејзиниот изглед. Двата основни процеса на стареење на кожата, внатрешни и надворешни, се контролираат, соодветно, од генетски варијации и од надворешни компоненти. Пушењето, консумацијата на алкохол и […]

Категорија: Женско здравје

ноември 1, 2020