Фармацевти
Контакт

Детоксикација со сурутка и со растенија

Здравje

Детоксикација со сурутка и со растенија

Исхраната треба да се состои од свежо овошје и зеленчук,...

Бруксизам

Голем број лица во некој период од животот имале епизоди...

Остеопороза

Витаминот Д учествува во коскениот метаболизам, во регулацијата на невромускулната...

НАЈСТАР СУПЛЕМЕНТ ВО СВЕТОТ

Некогаш рибиното масло се земало со лажичка, што не било...

Глауком

Кога се зборува за глауком се мисли на болести на...

Воспаление на jаjчниците

Основен симптом е болката, која се разликува од болката во...

СО ИСХРАНА ПРОТИВ ОСТЕОПОРОЗА

Земање калциум во младоста значи појаки коски и помалку скршеници во староста, а идеално би било кога жените би ја дочекале менопаузата со коски со слична цврстина и јачина како во младоста, но во тоа време калциумот почнува да се губи од коските многу брзо…

Категорија: Здравje

август 25, 2015

Габична инфекција на ноктите

Габичните инфекции на ноктите можат да бидат тешки за лекување, честопати повторно се јавуваат, па не треба да се лекуваме „на своја рака“, туку исклучиво во консултација со лекар и фармацевт

Категорија: Здравje

август 25, 2015

Срцеви аритмии

Симптомите на аритмија можат да бидат „прескокнување“ на срцето, треперење во пределот на градите, замор, а помеѓу посериозните знаци спаѓаат слабост, вртоглавици, загуба или чувство на загуба на свеста, потење, глад за воздух, стегање во пределот на градите

Категорија: Здравje

август 25, 2015

ИСХРАНА НА ДЕТЕ ОД ПРЕДУЧИЛИШНА ВОЗРАСТ

Гладта е наша насушна потреба, ниедно дете не гладува за инает на родителите покрај полн фрижидер; неволјите почнуваат кога детето не го јаде она што вие мислите дека треба, во време кога сте вие расположени да му дадете оброк и на начин кој вам ви е по волја

Категорија: Здравje

август 21, 2015