Фармацевти
Контакт

ВИТАМИНИ

Здравje

ВИТАМИНИ

Во првите месеци од животот бебето добива витамини од мајчиното...

Камен во бубрег

Едно од најраспространетите заболувања е камен во бубрег, кој најчесто...

Зачини

И мали количини зачини се многу здрави: босилекот помага при...

Дискус хернија

Се манифестира со болки во задниот дел на вратот, како...

Уринарни инфекции

Секој со промени во мокрењето, болки во долниот дел од...

ЗАТНАТО НОСE КАЈ БЕБИЊАТА

Со наглите температурни варијации несомнено се зголемува бројот на бактериски...

РАСТИТЕЛНИ ПИГМЕНТИ КОИ ШТИТАТ ОД БОЛЕСТИ

На флавоноидите, кои ги има повеќе од 5 000, пронајдени во лисјата, семето, кората и цветовите на растенијата, им се припишува антибактериско, антиалергиско, антимутагено, антивирусно и антиканцерогено дејство, па се присутни и во облик на екстракти, сирупи, капсули, таблети, најчесто како диететски суплементи

Категорија: Здравje

септември 29, 2015

ПЛАНИРАЊЕ НА СЕМЕЈСТВОТО

Идниот здрав развој на плодот се обезбедува со правилен диететско-хигиенски начин на живот пред забременување, со дијагностички и терапевстски подготовки, лабораториски испитувања и консултации со гинеколог

Категорија: Здравje

септември 29, 2015

Никнување и нега на забите во раното детство

Млечните заби се поправаат и се чуваат до излегување на трајните заби, тие на детето му служат за џвакање, правилен говор и правилна анатомија на вилицата

Категорија: Здравje

септември 29, 2015

АНКСИОЗНОСТ

Анксиозноста е поврзана со функционирањето на човечкиот мозок и во текот на еволуцијата била дел од инстинктот за преживување. Карактеристична е за секое човечко суштество и се манифестира како страв, несигурност и немир. Во одредени ситуации е оправдана, но кога ќе се претвори во постојан сопатник со висок интензитет и траење, и не одговара на околностите, може да се претвори во анксиозно пореметување

Категорија: Здравje

септември 29, 2015