Фармацевти
Контакт

ПРЕЧУВСТВИТЕЛНОСТ НА ИМУНОЛОШКИОТ СИСТЕМ

Совети за вашето здравје

ПРЕЧУВСТВИТЕЛНОСТ НА ИМУНОЛОШКИОТ СИСТЕМ

Најчестите алергиски заболувања кои се јавуваат кај популацијата се алергиски...

ДЕНТАЛНА ХИГИЕНА

Редовното и правилно одржување на хигиената на забите и усната...

АНТИБИОТИЦИ

Овие лекови внесоа револуционерна промена во медицината, а заедно со...

ПРОЛЕТЕН УМОР

Изнемоштеност, безволност, болки во зглобовите, нервоза, главоболка, хронично чувство на...

КОМУНИКАЦИСКА САМООДБРАНА

Во животната арена се соочуваме со тешки ситуации и со...

БИБЛИОТЕРАПИЈА

Стручњаците сметаат дека многу проблеми можеме да ги решиме со...

Женско здравје

Телото на жената е приспособено за продолжување на потомството преку градбата и функцијата на половите органи под влијание првенствено на половите хормони естроген и гестаген, но и хормоните на хипоталамусот и тироидната жлезда. Одржувањето на здравјето на половите органи е предуслов за здравјето на жените во текот на целиот нивни живот, а важно е и за здраво потомство.

април 13, 2016

Инфекции на уринарниот тракт

Инфекциите на уринарниот тракт или уринарните инфекции, по респираторните, претставуваат најчести воспаленија предизвикани од микроорганизми, како и најчести бактериски инфекции, воопшто, а воедно се и главна причина за препишување антибиотик.

април 13, 2016

Нега на кожа

Кожата е заштитна покривка на телото, која е првата линија во одбрана против навлегување на микроорганизми, го одржува балансот на телесни течности, преку потењето ја регулира телесната температура и спроведува дразби, од допир до болка.

април 13, 2016

Стари лица

Старите лица припаѓаат на возрасната група над 65 години. Стареењето е нормален физиолошки процес кој започнува со раѓање, а позначајното настапува по околу 50 година од животот кога се јавува слабеење на телесните функции заради промена на самото ткиво.

април 13, 2016