Фармацевти
Контакт

Замастен црн дроб

Здравje

Замастен црн дроб

Регулирање или лекување на скриена или примарна причина која предизвикала...

Живот со суво око

Суво око претставува состојба на квалитативен или квантитативен недостиг на...

Хидратација на организмот со овошје и зеленчук

Пиењето два литра вода на ден не е единствен начин...

Хиперхидроза

Иако изгледа како тривијален проблем, зголеменото потење е непријатна состојба...

Зошто бебињата плачат

Плачењето на бебето е начин на комуникација и сигнал за...

УВ-зрачење и неговото влијание врз кожата

Изложеноста на ултравиолетови зраци е главен фактор на ризик за...

Болки во коските

Раната дијагностика и лекување се клучни за спречување на болката и отстранување на причините, а редовната физичка активност, здравата исхрана, контрола на телесната тежина, вежбите за истегнување и одржување на подвижноста се препорачуваат во превенција на дегенеративните промени во коските и зглобовите

Категорија: Здравje

јуни 23, 2015

Омега-3 масни киселини

Во последно време многу се зборува за омега-3 масните киселини, овој термин многу често се слуша од лекарите како и во медиумите, така што е битно на почеток да се каже што се, всушност, овие соединенија

Категорија: Здравje

јуни 11, 2015

Што е килибарот и кои се неговите лековити својства?

Што е килибарот и кои се неговите лековити својства?

Категорија: Здравje

јуни 11, 2015

Ацетилсалицилна киселина

Ацетилсалицилната киселина (АСА) се користи од старите времиња, почнувајќи од времето на фараоните, но нејзиното синтетизирање датира од 1899 година.

Категорија: Здравje

јуни 11, 2015