Фармацевти
Контакт

СО ИСХРАНА ПРОТИВ ОСТЕОПОРОЗА

Здравje

СО ИСХРАНА ПРОТИВ ОСТЕОПОРОЗА

Земање калциум во младоста значи појаки коски и помалку скршеници...

Габична инфекција на ноктите

Габичните инфекции на ноктите можат да бидат тешки за лекување,...

Срцеви аритмии

Симптомите на аритмија можат да бидат „прескокнување“ на срцето, треперење...

ИСХРАНА НА ДЕТЕ ОД ПРЕДУЧИЛИШНА ВОЗРАСТ

Гладта е наша насушна потреба, ниедно дете не гладува за...

100% ПРИРОДНО ЛАДНО (VIRGIN)

Новите светски трендови промовираат добро обликувано тело, бронзен тен, но,...

ЗДРАВИ ЗАБИ

Прво на забната глеѓ се појавува мала дамка, бела како...

Деформитети на ’рбетот кај децата

Седечкиот начин на живот, пред телевизор и компјутер, комбиниран со лоша исхрана и избегнување спорт и физичко воспитување во училиште, како последица може да има недоволна развиеност на мускулите и тетивите, а младите коски трпат нефизиолошки сили кои доведуваат до деформитет на стапалата и ’рбетниот столб. Секојдневната физичка активност е прва мерка на оваа превенција

Категорија: Здравje

август 4, 2015

Слабеење

Повеќето заблуди за слабеењето се базирани на некое „лесно решение“, а вистината е дека за редукција на килограмите нема „лесен“ и „тежок“ пат, туку постои само оној кој е правилен, кој е заснован на знаење, информираност и истрајност

Категорија: Здравje

август 4, 2015

СО ИСХРАНА ПРОТИВ ОПСТИПАЦИЈА

Подобра работа на цревата се постигнува со консумирање храна богата со влакна, зголемен внес на вода од три литри на ден и зголемена физичка активност комбинирана со вежби за стомачните мускули

Категорија: Здравje

август 4, 2015

Меланом

Раното откривање е можно со клинички и дерматоскопски преглед, а во раните фази хирургијата нуди 100% излекување

Категорија: Здравje

август 4, 2015