Фармацевти
Контакт

ФЕБРИЛЕН СИНДРОМ

Детско здравје

ФЕБРИЛЕН СИНДРОМ

Пишува: Д-р Сања Христова – ПЗУ „Педијатрика Бамби“ Струмица Покачената...

Музиката има значајно влијание на развојот кај децата

Пишува: Горан Спасовски – Психолог Когнитивен развој: Музиката може да...

Како да се справиме со покачена телесна тепмература кај децата?

Пишува: Д-р Емилија Манасиевски Покачената телесна температура кај децата е...

Орално здравје во детска возраст

Пишува: Д-р Бојана Поп-Јанева Оралното здравје е составен дел од...

ЗОШТО НИ СЕ СЛУЧИЈА СКОЛИОЗИ ОД ЕПИДЕМИОЛОШКИ РАЗМЕРИ И ФИЗИКАЛНА ТЕРАПИЈА КАЈ ИСТИТЕ

Пишува: Дијана Мариновска – Магистер физиотерапевт во педијатрија – Сопственик...

НЕГА НА ВАШЕТО БЕБЕ: Совети за Нега и Безбедност

Пишува: Тања Величковска – Доктор по општа медици Доаѓањето на...

Кога одите со бебе на одмор треба да бидете добро подготвени и да носите предмети и опрема потребни за нивна безбедност и комфор.

Пишува: Сеида Џигал Еве неколку предмети што би било добро да ги носите: 01. Пелени: Осигурете се дека имате доволно пелени за целото време на одморот, вклучувајќи и неколку дополнителни во случај да биде потребно. 02. Облека и капчиња: Носете доволно облека за вашето бебе, вклучувајќи ги бенкичките, панталоните и капчињата. Земете ги предвид и […]

Категорија: Детско здравје

јули 1, 2023

Омега-3 масни киселини: Овој нутритиент е од животно значење за правилен раст и развој на вашето дете

Пишува: Д-р Спец. Ангелчо Андоновски – Педијатар Додека детето е мало, но и во текот на неговото растење, родителите особено внимаваат на грижата и грижата за здравјето на детето. Секој родител барем еднаш помислил: „Како можеме да бидеме сигурни дека нашето бебе е здраво и правилно се развива? Која храна и витамини му се потребни на […]

Категорија: Детско здравје

јуни 1, 2023

Меѓународен ден на децата – 1 јуни

Пишува: Тања Величковска Меѓународниот ден на детето се одбележува секоја година на 1 јуни во разни делови на светот како иницијатива за благосостојба и права на децата. Овој ден се слави како дел од поголемата кауза, која се однесува на ставање крај на злоупотребата на децата, ставање крај на лишувањето на децата од своите права […]

Категорија: Детско здравје

јуни 1, 2023

Новорденче во првите 10 дена од негоиот живот. На што треба да припазите и кои се неговите потреби.

Како треба да го негувате и на што да припазите во првите денови од животот на ваште бебе. Недела 1 КАРАКТЕРИСТИКА Имаш ново бебе. И сега што? Еве малку помош како да го запознаете вашето малечко. Новороденчињата најчесто спијат, јадат и какаат / мочкаат. Понекогаш прават чудни звуци и движења, а дишат неправилно. Не грижете […]

Категорија: Детско здравје

мај 2, 2023