Фармацевти
Контакт

Бел слез

Билки

Бел слез

Белиот слез се смета за чувар на дишните патишта. Од...

Нане

Нането е едно од најпопуларните лековити растенија кај нас. Неговите...

Зелен чај

Зелениот чај или green tea се состои од неферментирани листови...

Сена

Чај од исушен лист од сена се применува кај опстипации...

Мечкино грозје

Мечкиното грозје е зимзелена, легната грмушка, чии гранчиња се закоренуваат....

КОПРИВА

Камилицата поволно влијае на варењето храна, лачењето на жолчката и...

Бозел

Бозелот е грмушка или ниско дрво. Кората на стеблото е сивокафена, испукана. Младите гранки се зелени, со забележителни лентицели, кога ќе се скрши се гледа бела,мека срцевина.

Категорија: Билки

мај 10, 2016

Камилица

Камилицата поволно влијае на варењето храна, лачењето на жолчката и ги опушта грчевите во органите за варење. Чајот од камилица е многу популарен. Се дава на бебиња и на возрасни при пореметување во варењето, надуеност и болки во стомакот.

Категорија: Билки

мај 10, 2016

Ѓумбир

Повеќегодишно растение со дебел разгранет ризом. Стеблото е високо околу еден метар и е обвиткано со лисја во облик на ракавици. Цветовите се собрани во класови.

Категорија: Билки

мај 10, 2016

Брусница

Зимзелена грмушка со тенки, тркалезни гранки налегнати на земја. Листовите се јајцевидни, кожести со црвени дамки на опачината. Цветовите се бели или розеви, собрани во густи гроздови на врвот.

Категорија: Билки

мај 10, 2016