Фармацевти
Контакт

Невен

Билки

Невен

Невенот (Calendula officinalis) е едно од најшироко користените растенија во...

Лен

Лененото семе содржи А, Ф, Е и Б витамини, омега...

Какао

Во тропските предели на Централна и Јужна Америка какаото се...

Валеријана

Препаратите на база валеријана се користат против несоница и како...

Евкалиптус

Евкалиптусот е високо дрво со светла кора, која се лупи...

Лук

Свежиот лук или разни препарати направени од него се одлично...

АРОНИЈА

Како исклучителен антиоксидант, аронијата го забавува стареењето на организмот, го спречува развојот на хронични болести и го подига имунитетот

Категорија: Билки

септември 29, 2015

ДУЊА

Дуњата е симбол на љубов и плодност, посветена е на Афродита или на Венера. Се претпоставува дека „јаболкото на раздорот“ кое го доделил Парис на најубавата од трите преубави богињи (Хера, Атина и Афродита) била, всушност, дуњата.Дуњата е симбол на љубов и плодност, посветена е на Афродита или на Венера. Се претпоставува дека „јаболкото на раздорот“ кое го доделил Парис на најубавата од трите преубави богињи (Хера, Атина и Афродита) била, всушност, дуњата.

Категорија: Билки

август 25, 2015

Сончоглед

Консумирање сончогледово ладно цедено масло, семки или путер е важно во превенција и лекување кардиоваскуларни и малигни заболувања, за нега на сува кожа и смирување на егземи.

Категорија: Билки

август 5, 2015

Хмељ

Хмељот е повеќегодишно растение обраснато со кратки, остри влакна. На едни единки се наоѓаат само машки, а на други само женски цветови.

Категорија: Билки

јуни 23, 2015