Фармацевти
Контакт

Пливање, здравствен спорт

Спорт

Пливање, здравствен спорт

Миле Аврамовски главен тренер Пливачки клуб Карпош, Скопје | Почитувани,...

Како да го намалиме ризикот од срцев удар?

д-р Александар Колев спец. по кардиохирургија ЈЗУ УК за Државна...

BETTY лик – Дејан Георгиевски

Какво беше чувството да се претставува својата држава пред целиот...

Што е хата јога?

Диана Петровиќ инструктор по хата јога | Јогата е една...

Дебелина – естетски или медицински проблем?

д-р Наташа Недеска Минова специјалист интернист ЈЗУ Општа болница „8...

Време е за трчање!

Кокан Ајановски Повеќе од 20 пати македонски шампион во различни...

Вежбање за време на бременоста

Елена Бубало Михајловска Групен и персонален тренер на програмата Total Body Workout by Bubalo Дипломиран биохемиски инженер и специјализирана на ДИФ при факутетот во Белград | Ова е многу долга тема и во овој текст ќе пишувам од свое лично искуство, искуства со мои клиенти кои вежбале за време на бременоста и како тренер, но […]

Категорија: Спорт

февруари 1, 2021

Дебелината не е естетски, туку медицински проблем

асс. д-р Билјана Тодорова ЈЗУ УНИВЕРЗИТЕТСКА КЛИНИКА ЗА ЕНДОКРИНОЛОГИЈА, ДИЈАБЕТЕС И БОЛЕСТИ НА МЕТАБОЛИЗМОТ-СКОПЈЕ | Дебелината или обезитет е комплексна болест каде што постои прекумерна количина на масти во човечкото тело. Дебелината не е само естетски проблем. Тоа е медицински проблем кој го зголемува ризикот од други болести и здравствени проблеми. Дебелината се дефинира преку […]

Категорија: Спорт

јануари 1, 2021

Интервју – Сè за имунитетот со д-р Митов

Што претставува имунитетот и зошто е толку важен? Околу нас е валкано, внатре во нас е чисто и стерилно. Тоа го прави имунолошкиот систем со сите негови капацитети. Значи, ние „пливаме“ во свет од бактерии и вируси кои сакаат да продрат во нашето тело. Имунолошкиот систем е она што го одржува нашето тело чисто и […]

Категорија: Спорт

јануари 1, 2021

Чекор повеќе – Дури и краткото пешачење е подобро од непешачењето

| Пешачењето игра огромна улога за вашето здравје и влијае позитивно на повеќе делови во вашето тело. Дури и краткото пешачење е подобро од непешачењето. Експертите велат: „Дури 30 минути пешачење дневно е исклучително корисно за човечкото тело. Светската здравствена организација им препорачува на возрасните да пешачат најмалку 2,5 часа неделно“. Еве само неколку придобивки […]

Категорија: Спорт

октомври 1, 2020