Фармацевти
Контакт

Вежбајте додека седите

Спорт

Вежбајте додека седите

Вежбите со седење за време на работното време или за...

Стомачен танц

За спречување на развој на остеопороза никогаш не е прерано,...

Теквондо

Учителите на теквондо велат дека „мајсторството се усовршува со вредна...

Остеопороза: кои вежби се најдобри за превенција?

За спречување на развој на остеопороза никогаш не е прерано,...

ПОЛО

Некогаш национален спорт на античка Азија, полото се играло од...

ВЕЖБИ ЗА ЗДРАВ ’РБЕТ

Седење во училиште, на работа, пред ТВ-екрани и компјутер, во...

НУРКАЊЕ

Стари колонијални бродови и едреници, кои исчезнале во длабочините на морињата и океаните, ја будат фантазијата и ги хранат легендите за скапоцености, па авантуристите, истражувачите и компаниите специјализирани за потрага по богатства во мистериозниот подводен свет ангажираат професионални нуркачи, надевајќи се дека ќе пронајдат остатоци од пиратски или трговски бродови со златен товар

Категорија: Спорт

август 5, 2015

ВЕЖБИ НА ОТВОРЕНО

Природата е отворена за вежбање 24 часа на ден, со бесплатно членство, па убавото и топло време треба да се искористи за вежби на отворено, одбојка, пливање, пешачење и трчање, размрдување, јога и гимнастички вежби за кои не е потребна посебна опрема

Категорија: Спорт

август 5, 2015

Скокови во вода

Скоковите од поголеми висини се опасна активност и препорачливо е да ги изведуваат само подготвени и искусни скокачи, бидејќи опасноста од погрешно влегување во вода може да доведе до сериозни, па дури и до фатални повреди

Категорија: Спорт

јуни 23, 2015

Пилатес

Пилатесот е идеален за сите оние кои не сакаат да скокаат или трчаат, но сакаат кондиција и подвижност на целото тело, а го практикуваат и многу славни личности, како, на пр., Мадона, Џулија Робертс, Хју Грант, Ванеса Вилијамс, Бритни Спирс и многу други

Категорија: Спорт

јуни 23, 2015