Фармацевти
Контакт

Плаошник и Манастирот Свети Наум

Патување

Плаошник и Манастирот Свети Наум

Секоја посета на Охрид е едно ново доживување, затоа што...

Во срцето на Скопје

Во центарот на Скопје се наоѓаат голем број културно-историски споменици....

Струга

На бреговите на Охридското Езеро ве дочекува градот Струга, познат...

КОКИНО, КУКЛИЦА, ЦОЦЕВ КАМЕН

Ако ве привлекуваат таинствени и мистични места, ви предлагаме прошетка...

Старата скопска чаршија

Една од најголемите знаменитости на градот, трговски и културно-историски дел...

Шар Планина и Попова Шапка

Недопрен природен снег во огромни количества од октомври до мај,...

Крива Паланка и манастирот Свети Јоаким Осоговски

Ако сте љубители на природа, чист воздух, стара архитектура, културно-историски знаменитости, гостопримство ви предлагаме да го посетите североисточниот дел на Македонија, гратчето Кратово и Лесновскиот манастир, една од најпосетуваните туристички дестинации во Македонија

Категорија: Патување

ноември 24, 2015

Кратово и Лесновски манастир

Ако сте љубители на природа, чист воздух, стара архитектура, културно-историски знаменитости, гостопримство ви предлагаме да го посетите североисточниот дел на Македонија, гратчето Кратово и Лесновскиот манастир, една од најпосетуваните туристички дестинации во Македонија

Категорија: Патување

октомври 28, 2015

БАРГАЛА, СТОБИ, ХЕРАКЛЕЈА

Археолошките локалитети Стоби, Баргала и Хераклеја ќе ви понудат едно поинакво искуство, патување во минатото и запознавање со животот на луѓето и историјата на овие простори. Уживајте во прекрасните мозаици, остатоци од цркви, театри

Категорија: Патување

септември 29, 2015

Патот на виното Тиквеш

Извонредните природни услови, сонцето, воздухот и почвата, се предуслов за одгледување на винова лоза. Во Македонија одгледувањето винова лоза е познато од дамнина, а најпознат регион е Тиквешкиот, каде има и голем број винарии. Таму можете да поминете пријатни часови или денови, да дегустирате вино и да уживате во македонска храна

Категорија: Патување

август 28, 2015