Фармацевти
Контакт

Убавините на демихисарскиот крај

Патување

Убавините на демихисарскиот крај

Лид Демирхисарскиот крај е посебно интересен за посета. Овде секое...

Богомила

Ако сте љубители на чист воздух и недопрена природа, за...

Гевгелијa

Со 240 сончеви денови во годината, најјужниот град во Република...

Прослава на Нова година во светот

Иако новогодишната ноќ обично ја поврзуваме со временските прилики кога...

Виница

Виница го има Виничкото кале кое на светското културно наследство...

КОЧАНИ ВО ГРАДОТ НА БЕЛОТО ЗЛАТО И ГЕОТЕРМАЛНИТЕ ВОДИ

Овој месец ви предлагаме посета на Кочани, град во Источна...

Реката Радика и манастирот Свети Јован Бигорски

На надморска височина од 740 метри, изграден на варовнички карпи и опкружен со густа шума во срцето на недопрена природа и спокој, ве пречекува манастирот Свети Јован Бигорски, една од најубавите градби на македонското градителство. Во истовреме, додека се воодушевувате на прекрасната глетка, вниманието ви го привлекува и жуборот на водите на Радика, која тече под манастирот

Категорија: Патување

септември 28, 2016

Јаболкобер

Во чест на јаболкото, за многумина кралица на овошјето, во втората половина на септември во најголемиот град во Преспа, Ресен, се одржува манифестација наречена Преспански јаболкобер. Посетете ја и уживајте во изобилството од јаболка во разни бои и големини и во разни специјалитети подготвени од јаболка

Категорија: Патување

август 23, 2016

Вруток

Кога температурите се толку високи што животот во градот ќе ви го направат неподнослив, секој од нас прво посакува да е некаде во природа, покрај шума, вода и вкусна храна. Дозволете си одмор за душата и очите, задоволство за непцата. Тоа ќе го најдете во Вруток, село во северозападна Македонија, на падините на Шар Планина, во близина на Гостивар. Вруток е една од најголемите природни убавини во овој регион, но и една од најубавите во Македонија

Категорија: Патување

јули 27, 2016

Преспа и Преспанско Езеро

Во југозападна Македонија, покрај Охридското Езеро, се наоѓа уште еден бисер на природата. Тоа е Преспанското Езеро и големиот број населби и села во негова близина. И додека Охрид е познато и посетено туристичко место, Преспа како сè уште да му пркоси на современиот начин на живот. Овде се доаѓа на вистински одмор, далеку од забавите, големите метежи, врева, да се ужива во она што го дала природата

Категорија: Патување

јуни 30, 2016