Фармацевти
Контакт

РАСТИТЕЛНИ ПИГМЕНТИ КОИ ШТИТАТ ОД БОЛЕСТИ

Здравje

РАСТИТЕЛНИ ПИГМЕНТИ КОИ ШТИТАТ ОД БОЛЕСТИ

На флавоноидите, кои ги има повеќе од 5 000, пронајдени...

ПЛАНИРАЊЕ НА СЕМЕЈСТВОТО

Идниот здрав развој на плодот се обезбедува со правилен диететско-хигиенски...

Никнување и нега на забите во раното детство

Млечните заби се поправаат и се чуваат до излегување на...

АНКСИОЗНОСТ

Анксиозноста е поврзана со функционирањето на човечкиот мозок и во...

Детоксикација со сурутка и со растенија

Исхраната треба да се состои од свежо овошје и зеленчук,...

Бруксизам

Голем број лица во некој период од животот имале епизоди...

Остеопороза

Витаминот Д учествува во коскениот метаболизам, во регулацијата на невромускулната спроводливост и одржување на мускулната маса и сила. Неговиот недостиг кај децата може да предизвика рахитис, а кај возраснит остеопороза

Категорија: Здравje

септември 29, 2015

НАЈСТАР СУПЛЕМЕНТ ВО СВЕТОТ

Некогаш рибиното масло се земало со лажичка, што не било многу пријатно, додека денес со леснотија се консумира во облик на различни суплементи, гранули, капсули и сируп, со пријатни вкусови на јагода, портокал и друго овошје, па и децата го сакаат, што е многу важно зашто значајно го подобрува здравјето од најрана возраст до длабока старост

Категорија: Здравje

август 25, 2015

Глауком

Кога се зборува за глауком се мисли на болести на окото, од кои многу се карактеризираат со зголемен притисок во окото. Овој висок интраокуларен притисок (ИОП) го уништува очниот нерв и сето ово води до слепило на зафатеното око

Категорија: Здравje

август 25, 2015

Воспаление на jаjчниците

Основен симптом е болката, која се разликува од болката во тек на циклусот, овулацијата или настинката. Болката е силна, најчесто од двете страни и може да стане неподнослива. Мокрењето станува болно, се создаваат гасови и запек, а во некои случаи болката се шири и во пределот на грбот. Доколку веднаш не се лекува, може да доведе до многу сериозни последици

Категорија: Здравje

август 25, 2015