Фармацевти
Контакт

Да го негуваме здравјето! – Ексклузивно интервју со Д-р Татјана Бајрактарова Прошева!

Интервју

Да го негуваме здравјето! – Ексклузивно интервју со Д-р Татјана Бајрактарова Прошева!

Супспецијалист ендокринолог Д-Р ТАТЈАНА БАЈРАКТАРОВА ПРОШЕВА Betty: Како ја засакавте...

Иван Наумовски – Среќата на една жена е во почитта! – Ексклузивно интервју

Betty: Како ви се роди љубовта кон класичната музика, раскажете...

Д-р Александар и Д-р Васка Митови – Љубовта е најголем прогрес! Ексклузивно интервју

Денес имаме задоволство да разговараме со Митови, успешни медицински професионалци...

Ексклузивно интервју со Нерхим Туфекчиоски

Ексклузивно интервју со Нерхим Туфекчиоски – Специјализиран Уролог Интервјуто е...

„Музиката е универзален јазик и лек“ – Ексклузивно интервју со Александра Коцевска

Александра Коцевска – Мецосопран, наставник по соло пеење, концертен пејач Betty: Кога почнува љубовта према пеењето? Александра: Мецосопран, наставник по соло пеење во ДМБУЦ „Илија Николовски – Луј“ и концертен пејач. Своето музичко образование го почнува на 14 години, но уште од мала покажува афинитети и интерес кон музиката, затоа и почнува да пее како […]

Категорија: Интервју

октомври 1, 2023

Добро познато модно име за Македонската публика – Ексклузивно интервју со Ивана Кнез

Betty: Како ја започнавте дизајнерската кариера, што беше ваша инспирација и поттик за модата? Ивана: Од кога дишам знам дека не можам да бидам едноставна и очекувана. Кога првпат стапнав во комплексот на факултети „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје имав 13 години. Во тој прв половина час знаев дека нема да издржам да бидам […]

Категорија: Интервју

септември 1, 2023

Здравјето на пензионерите и мерки надвор од пензискиот систем се наш приоритет! Ексклузивно интервју со Станка Трајкова

Betty: Почитувана претседателке Трајкова, Вие сте прва жена претседател на Сојузот на здруженија на пензионери на Македонија речиси по цели осум децении опстојување на Сојузот. Кажете ни каква организација е овој Сојуз. Станка: Сојузот на здруженија на пензионери на Македонија е невладина непартиска мултиетничка асоцијација во која членуваат околу 290 илјади пензионери членови на 53 […]

Категорија: Интервју

август 1, 2023

30 годишно искуство пред малите екрани! – Ексклузивно интервју со Ирена Спировска

Betty: Како е да сте на малите екрани веќе 30 години, со што се соочувате како позитивни и негативни анегдоти? Ирена: Пред ТВ-камерите првпат се појавив кога наполнив 18 години, односно веднаш по завршувањето на средното училиште, пред да почнам со студиите на факултет. Тоа што мислев дека ќе ми биде разонода за време на […]

Категорија: Интервју

јули 1, 2023